تعطیلی و کاهش ساعت کاری ادارات و بانک های قم از دوم مرداد + جزئیات دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعمال‌قانون ۱۸۳۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | توقیف ۴۴ خودروی متخلف (یکم مرداد ۱۴۰۳) آخرین وضعیت بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج | ۲۷۰ هزار نفر در صف انتظار هستند (یکم مرداد ۱۴۰۳) چرا کمک هزینه معیشتی معلولان متوقف شده است؟
سرخط خبرها

چگونه می‌توان چالش مهریه را با قانون برطرف کرد؟

  • کد خبر: ۱۲۳۲۳۴
  • ۰۷ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۷
  • ۱
چگونه می‌توان چالش مهریه را با قانون برطرف کرد؟
باید توجه داشت از آنجا که گرایش جامعه به وضع مهریه‌های نجومی به مسئله‌ای فرهنگی تبدیل شده است، خانواده‌ها باید آگاه باشند که باور غلط «مهریه را چه کسی داده و چه کسی گرفته»، بدون وجاهت قانونی و شرعی است و هر زمان که زن بخواهد می‌تواند مهریه خود را مطالبه کند.

فرزانه عمادی | شهرآرانیوز؛ از آنجا که زن و شوهر مکلف به حسن معاشرت با یکدیگر هستند و باید در تحکیم مبانی خانواده و تربیت فرزندان با یکدیگر همکاری کنند، توسل به ضمانت اجرای حقوقی و مراجعه به مقامات قضایی، به هنگام ضرورت، باید به عنوان آخرین علاج مورد استفاده قرار گیرد. باید توجه داشت از آنجا که گرایش جامعه به وضع مهریه‌های نجومی به مسئله‌ای فرهنگی تبدیل شده است، خانواده‌ها باید آگاه باشند که باور غلط «مهریه را چه کسی داده و چه کسی گرفته»، بدون وجاهت قانونی و شرعی است و هر زمان که زن بخواهد می‌تواند مهریه خود را مطالبه کند. در مطلب پیش رو صفیه صلصالی وکیل و کارشناس ارشد حقوق درباره مشکلات دریافت مهریه به سؤالات شهروندان پاسخ می‌دهد.

چنانچه مرد برای خودداری از پرداخت مهریه اموال خود را به شخص دیگری منتقل کند، چه اقدام قانونی می‌توانیم انجام بدهیم؟

اگر هم زمان با دادخواست مطالبه مهریه، مرد اموالش را به صورت فروش صوری، هبه یا صلح به دیگری انتقال دهد به شکلی که دیگر مالی باقی نماند و دادگاه نیز به این نتیجه برسد که اقدام به انتقال، صوری و به منظور فرار از پرداخت مهریه بوده است، از طریق ابطال معاملات انجام شده حمایت‌هایی از زوجه به عمل می‌آورد.

چنانچه زن خواستار دریافت مهریه باشد و مرد مبلغی به عنوان ودیعه مسکن یا خودرو شخصی با قیمت بالا داشته باشد، آیا امکان توقیف آن‌ها برای دریافت بخشی از مهریه انجام شدنی است؟

باید توجه داشته باشید که ودیعه مسکن (با حصول شرایطی) قابلیت توقیف ندارد، اما برخلاف قانون سابق، خودرو محکوم قابل توقیف بوده و می‌توان از محل فروش آن، مبلغ مهریه خود را وصول کرد.

برای تقسیط مهریه زوج کارمند که دارای اموال نیز هستند، قانون مهریه زن را چگونه محاسبه می‌کند؟

ملاک کل دارایی هاست؛ ممکن است مرد کارمند باشد و اموال منقول، املاک و سهام داشته باشد. با تشخیص دادگاه، میزان اقساط به نحو ماهیانه تعیین می‌شود؛ و چنانچه مرد ادعای اعسار داشته باشد و فهرستی از اموال وی به دادگاه ارائه شود، ادعای اعسار مرد پذیرفته نشده و هم زمان محکوم به پرداخت کل مهریه می‌شود.

چنانچه درباره اعسار مهریه از سوی مرد، اطلاعات غلط داده شود چه ضمانت اجرایی وجود دارد؟

به درخواست شاکی می‌توان از بانک مرکزی درخواست کرد که فهرست کلیه حساب‌های محکوم در بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری را برای توقیف به مرجع قضایی تسلیم کند و مهم‌تر اینکه برای هر یک از مدیران و مسئولان مراجع یاد شده که به تکلیف شناسایی اموال اشخاص حقیقی عمل نکنند، ضمانت اجرای سنگینی منظور شده است. همچنین هرگاه شوهر به منظور فرار از اجرای حکم از اعلام کامل اموال خود مطابق قانون خودداری کند، یا پس از صدور حکم اعسار معلوم شود برخلاف واقع خود را معسر قلمداد کرده است، دادگاه ضمن حکم به رفع اثر از حکم اعسار سابق، زوج را به حبس محکوم خواهد کرد.

آیا شرط تنصیف دارایی (شرط نصف دارایی) در زمان ازدواج، قابل ابطال است؟

تنصیف دارایی در صورتی انجام می‌شود که مرد خواهان طلاق باشد و تقاضای طلاق نیز ناشی از تخلف زن از وظایف زناشویی نباشد، مرد مکلف است تا نصف دارایی موجود خود را که در دوره زندگی مشترک با همسر به دست آورده، بلا عوض به زن انتقال دهد. اما مرد می‌تواند هنگام تنظیم سند ازدواج در دفترخانه از امضای آن خودداری کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
دل‌خسته
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۰۷
0
0
چرا‌موضوع‌اصلاح‌مهریه‌را‌انقدرطولش‌میدهند‌.مجلس‌بایدهرچه‌سریعتر‌درمورداصلاح‌‌مهریه‌تصمیم‌گیری‌نماید.زندان‌برای‌مهریه‌معنایی‌ندارد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->